Over ons

Wat is oefentherapie Cesar?

 

Contractvrij en vergoedingen

Als oefentherapeut is Antoinette gecertificeerd lid van de beroepsvereniging van Oefentherapeuten Cesar en Mensendieck (VvOCM) en ingeschreven bij het Kwaliteitsregister voor Paramedici (KP). Alleen als voldaan wordt aan de gestelde eisen door de VvOCM én aangetoond kan worden dat de zorgverlener beschikt over actuele kennis en ervaring op zijn vakgebied  (KP) kan de zorgverlener zich registreren én geregistreerd blijven. Te denken valt hierbij aan het regelmatig volgen van vervolgopleidingen en cursussen om zo de kwaliteit van de behandelingen hoog  te houden. Hiermee voldoet de praktijk aan de gestelde kwaliteitseisen.

De praktijk werkt zonder contracten met de zorgverzekeraars. Bij de meeste zorgverzekeraars wordt het grootste deel van de therapie vergoed en wel uit de aanvullende verzekering. Oefentherapie valt niet onder het eigen risico. Oefentherapie is vrij toegankelijk, d.w.z. dat cliënten een afspraak kunnen maken zonder verwijzing van een arts of medisch specialist. Zo is er bij de zorgverzekeraar CZ geen verschil tussen oefentherapie met of zonder contract. Uit de aanvullende verzekering wordt de therapie vergoed totdat de maximumvergoeding van het gekozen pakket is bereikt.

De cliënt krijgt een factuur die hij of zij betaalt en daarna declareert bij de zorgverzekeraar. Het kan zijn dat de zorgverzekeraar wil dat de cliënt een verwijzing van een arts meestuurt bij de eerste factuur.

Behandeling en tarieven

De eerste behandeling/onderzoek duurt 1 uur, een vervolgbehandeling een half uur.
Bij de eerste afspraak graag een vorm van identificatie en zorgverzekeringspasje meenemen. Als de cliënt op verwijzing van een (huis)arts komt, graag ook de verwijzing meenemen.

Beschikbaarheid

Iedere donderdagochtend van 8.30-12.30 uur bij Penders Voetzorg in Heythuysen.

De eerste afspraak duurt 1 uur, vervolgbehandelingen duren een half uur per keer.

Bij vragen/onduidelijkheden graag bellen naar: 06-42846030.

Afspraken

Neem contact op met Cesarpraktijk Driessen via telefoonnummer 06-42846030 of neem contact op met Penders Voetzorg Heythuysen via 0475 493 900.

Stuurt u liever een email; gebruik dan het volgende adres: antoinette(at)oefentherapiedriessen.nl

4.368 gedachten over “Over ons