Oefentherapie – Cesar/Mensendieck

Oefentherapie Cesar/Mensendieck is een actieve houdings-en bewegingstherapie die je helpt lichamelijke en psychosociale klachten te voorkomen of te verhelpen. De oefentherapeut helpt jou bij het aanleren van gezond beweeggedrag.

In mijn werkwijze kijk ik aan de hand van de principes van Positieve Gezondheid en het belasting-belastbaarheidsmodel naar wat jij belangrijk vindt en nodig hebt om weer grip te krijgen op je eigen leven. Daarbij kijk ik verder dan de klacht zelf. Het gaat om de totale lichaamshouding, ieders eigen manier van bewegen en functioneren in het dagelijks leven. Ik kijk hierbij naar de samenhang van de klachten, je houding en manier van bewegen in het dagelijks leven, zowel privé als op het werk.

Ook onderzoek ik of jouw klachten te maken hebben met spanning, jouw manier van ademen of dat er sprake is van overbelasting. Al deze factoren neem ik mee in de behandeling.

Ik maak je bewust van je eigen fysieke mogelijkheden en coach je bij het aanleren van gezond houdings- en beweeggedrag en coping stijl. Als het nodig is, zullen een aantal ReAttach sessies onderdeel uitmaken van het behandelplan. We oefenen de bewegingen en situaties die voor jou het belangrijkste zijn in je dagelijks leven en werkzaamheden. Aan de hand van deze oefeningen, bewegen en (leefstijl)adviezen leer je zelf weer de regie over jouw eigen functioneren te verkrijgen.

Met behulp van leefregels kun je weer de balans hervinden tussen belasting en belastbaarheid met de focus op wat jouw mogelijkheden zijn en wat je wel kunt.

Een behandeling is op deze manier altijd maatwerk en gericht op jouw persoonlijke doelen in je dagelijks leven.

Het doel van de behandeling is de klachten te laten verminderen en mogelijk zelfs verhelpen, uitgaande van je eigen bewegingsmogelijkheden en energiebalans. Ook wordt rekening gehouden met de situatie waarin je je bevindt en met je dagelijkse activiteiten. Daarnaast helpt de inzet van ReAttach om van de ‘overleef-modus’ naar de ‘leef-modus’ te komen.

Leer het eigen lichaam beter begrijpen, ontdek enkele op maat gemaakte oefeningen én praktische tips en krijg zo grip op je klachten. Je wordt meer bewust van de oorzaken die van invloed zijn op jouw klachten. Door het aanleren van een gunstig houdings-en bewegingspatroon en met praktische tips en handvatten kun je weer beter functioneren in je dagelijkse bezigheden.

Ik neem graag de tijd voor jou om samen te werken op weg naar herstel en meer balans in jouw leven.

Tot ziens online of in de praktijk!

Video Oefentherapie Cesar/Mensendieck